Is Zithromax nog steeds een goede keuze voor de behandeling van infecties?

Waar wordt Zithromax voor gebruikt?

Zithromax is ook bekend als Zmax. Het is ook bekend onder de generieke naam azithromycine. Zithromax is een antibioticum dat bacteriën bestrijdt. Het kan worden gebruikt om veel verschillende soorten infecties te bestrijden, inclusief maar niet beperkt tot infecties veroorzaakt door bacteriën, zoals luchtweginfecties, huidinfecties, oorinfecties of seksueel overdraagbare aandoeningen. U mag Zithromax NIET gebruiken als u ooit geelzucht of leverproblemen heeft gehad die werden veroorzaakt door het gebruik van azitromycine. Samen met elk ander type medicatie moet u de volgende factoren kennen voordat u het gebruikt. Gebruik Zithromax niet als u allergisch bent voor soortgelijke geneesmiddelen zoals clarithromycine, erytromycine of telithromycine. Zithromax is mogelijk onveilig voor u. Raadpleeg voor gebruik uw arts als u ooit een leveraandoening, nieraandoening, myasthenia gravis, een hartritmestoornis, lage kaliumspiegels in uw bloed of een langdurig QT-syndroom heeft gehad. Zithromax mag niet worden gebruikt door vrouwen die borstvoeding geven of door kinderen jonger dan zes jaar.

Hoe neemt u dit middel in?

Neem Zithromax precies zoals voorgeschreven door uw arts. Alle aanwijzingen op het receptlabel moeten worden gevolgd. Het is belangrijk om niet minder in te nemen dan is voorgeschreven en niet meer dan is voorgeschreven. De dosis en de duur van de behandeling is afhankelijk van het type infectie. Zithromax kan met of zonder voedsel worden ingenomen. Als u de medicatie oraal inneemt, schud de orale suspensie dan goed voordat u een dosis afmeet. Meet de vloeistof nauwkeurig af met de bijgeleverde spuit of een speciale maatlepel of medicijnbeker. Gebruik het geneesmiddel zolang het aan u is voorgeschreven. Stop niet met het innemen van de medicatie, zelfs niet als uw symptomen verdwijnen.

Resistentie tegen antibioticaZithromax Kopen Assen

Te vroeg stoppen met de medicatie kan leiden tot meer infecties die resistent zijn tegen antibiotica. Zithromax zal ook geen virale infectie behandelen, zoals griep of verkoudheid. Zorg ervoor dat Zithromax op kamertemperatuur wordt bewaard, weg van vocht en warmte. Elke ongebruikte vloeistof moet na tien dagen worden weggegooid. Als u een dosis vergeet, neem dan de gemiste dosis in zodra u eraan denkt. Sla de dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende geplande dosis. Neem geen extra medicijnen of twee doses tegelijk. Als u een overdosis krijgt, zoek dan medische noodhulp of bel de hulplijn voor vergif.

Vermijd het gebruik van antacida die zware metalen zoals aluminium of magnesium bevatten binnen twee uur voor of na inname van Zithromax. Alle antacida kunnen Zithromax minder effectief maken.

Bijwerkingen van Zithromax

Er kunnen veel bijwerkingen van Zithromax zijn. Zoek medische noodhulp als u tekenen van een allergische reactie heeft. Tekenen van een allergische reactie omvatten, maar zijn niet beperkt tot: netelroos, ademhalingsmoeilijkheden, zwelling in uw gezicht of keel, een ernstige huidreactie, koorts, keelpijn, branderig gevoel in uw ogen, huidpijn, rode of paarse huiduitslag die zich verspreidt en veroorzaakt blaarvorming en afschilfering. Zoek medische hulp als u een van de volgende symptomen heeft: huiduitslag, koorts, gezwollen klieren, griepachtige symptomen, spierpijn, ernstige zwakte, ongebruikelijke blauwe plekken of gele verkleuring van uw huid of ogen.

Bijwerkingen

Bel onmiddellijk uw arts als u een van de volgende symptomen ervaart: ernstige buikpijn, waterige of bloederige diarree; een snelle of bonzende hartslag, fladderend in uw borst, kortademigheid, plotselinge duizeligheid of het gevoel dat u flauwvalt; leverproblemen waaronder misselijkheid, pijn in de bovenbuik, jeuk, vermoeid gevoel, verlies van eetlust, donkere urine, kleikleurige ontlasting en geelzucht. Als u borstvoeding geeft, bel dan onmiddellijk uw arts als de baby geïrriteerd raakt of moet braken tijdens het eten. Oudere volwassenen hebben meer kans op bijwerkingen van het hartritme, waaronder een levensbedreigende snelle hartslag. Vaak voorkomende bijwerkingen van Zithromax kunnen zijn:

  • diarree
  • misselijkheid, braken, buikpijn
  • hoofdpijn

Niet mengen met

Er kunnen andere bijwerkingen optreden dan die op deze lijst. U kunt nieuwe bijwerkingen aan de FDA melden door hun hotline te bellen. Zorg ervoor dat u uw arts op de hoogte brengt van al uw huidige medicijnen en alle medicijnen die u begint of stopt met gebruiken. Bepaalde bloedverdunners mogen niet worden ingenomen tijdens het gebruik van Zithromax. Andere medicijnen zoals receptplichtige, zelfzorggeneesmiddelen, vitamines en kruidenproducten mogen niet worden ingenomen. Alcohol moet worden vermeden tijdens het gebruik van Zithromax. Raadpleeg bij eventuele vragen uw arts.

Peter-jan Tusveld

6 thoughts on “Is Zithromax nog steeds een goede keuze voor de behandeling van infecties?

  1. "Wachtte 10 dagen om naar de dokter te gaan, denkend dat ik bronchitis had! Ik wou dat ik eerder naar de dokter was gegaan, want ik voelde me ellendig aan het hoesten van mijn hoofd met slijm, vreselijke hoofdpijn, vermoeidheid, congestie en zweten. en bovenste luchtweginfectie en kreeg az pack. Na dag één voelde ik me zoooo veel beter en was ik klaar om weer aan het werk te gaan. Ik ben op dag 4 en hoest nog steeds een infectie op, in de hoop dat dat snel voorbij is! Ook elke dag nadat ik de pil heb ingenomen Ik krijg behoorlijk zware buikpijn en moet naar de badkamer rennen, maar duurt maar ongeveer een uur. Ik zou zeggen dat de buikpijn het zeker waard is! " 'Voelde me van de ene op de andere dag beter. Had infectie van de bovenste luchtwegen. Geen bijwerkingen!' "Bovenste luchtweginfectie Zithromax 250 mg Mijn arts gaf me az pak 2 tabletten op dag 1 gevolgd door 1 tablet de volgende 4 dagen. Totaal aantal tabletten 6. Zithromax is het generieke medicijn voor Azithromycin. Eerste keer voorgeschreven. ** Opmerking: ik heb astma ** en voelde me meer vermoeid en licht in het hoofd. Drugs.com interactie * checker * wees erop dat sinds ik 2 inhalatoren gebruikte A. Pro-Air en 2. Advair dat mijn kaliumspiegel zou worden beïnvloed. Een gematigde interactiewaarschuwing. Ik begon te drinken gatorade en begon zich beter te voelen. Mijn moeder is diabetisch, en gatorade maakt gearomatiseerde flessen van 12 oz die kalium bevatten en die geen invloed hebben op uw bloedsuikerspiegel. "

  2. Azithromycin wordt gebruikt om een breed scala aan bacteriële infecties te behandelen. Het is een antibioticum van het macrolide-type. Het werkt door de groei van bacteriën te stoppen. Dit medicijn werkt niet bij virale infecties (zoals verkoudheid, griep). Onnodig gebruik of misbruik van een antibioticum kan leiden tot een verminderde effectiviteit. Hoe gebruikt u dit middel? Lees de patiëntenbijsluiter, indien beschikbaar bij uw apotheker, voordat u begint met het gebruik van azithromycine en elke keer dat u een nieuwe vulling krijgt. Raadpleeg bij vragen uw arts of apotheker. Neem dit medicijn via de mond in zoals voorgeschreven door uw arts, meestal eenmaal daags met of zonder voedsel. U mag dit medicijn met voedsel innemen als zich maagklachten voordoen. De dosering is gebaseerd op uw medische toestand en reactie op de behandeling. Voor het beste effect dient u dit antibioticum op gelijkmatig verdeelde tijden in te nemen. Om u eraan te helpen herinneren, moet u dit medicijn elke dag op dezelfde tijd (en) innemen. Ga door met het innemen van dit medicijn totdat de volledige voorgeschreven hoeveelheid op is, zelfs als de symptomen na een paar dagen verdwijnen. Te vroeg stoppen met de medicatie kan ervoor zorgen dat bacteriën blijven groeien, wat kan resulteren in een terugkeer van de infectie. Antacida die aluminium of magnesium bevatten, kunnen de absorptie van azithromycine verminderen als ze tegelijkertijd worden ingenomen. Als u een antacidum gebruikt dat aluminium of magnesium bevat, wacht dan minstens 2 uur voor of na het gebruik van azitromycine. De dosis van dit geneesmiddel zal voor verschillende patiënten verschillen. Volg de instructies van uw arts of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis anders is, verander deze dan niet, tenzij uw arts u dat zegt. De hoeveelheid geneesmiddel die u inneemt, is afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook is het aantal doses dat u elke dag inneemt, de tijd tussen de doses en de tijd dat u het geneesmiddel inneemt, afhankelijk van het medische probleem waarvoor u het geneesmiddel gebruikt. Voor oftalmische toedieningsvorm (oogdruppels): Voor bacteriële conjunctivitis: Volwassenen, tieners en kinderen van 1 jaar en ouder – Doe één druppel in het (de) aangedane oog (ogen) twee keer per dag gedurende 2 dagen, waarbij elke dosis 8 tot 12 uur uit elkaar. Breng vervolgens gedurende de volgende 5 dagen eenmaal per dag één druppel in het / de aangedane oog (ogen). Kinderen jonger dan 1 jaar – Het gebruik en de dosering moeten worden bepaald door uw arts.

  3. Ik kreeg dit medicijn voor een oorontsteking. Het innemen van dit medicijn was niet zo erg. Het maakte mijn maag een beetje van streek, maar ik vergat het de eerste paar doses met voedsel in te nemen. Ik had geen diarree zoals sommige mensen krijgen met dit medicijn. Toen ik het bij een maaltijd innam, had mijn maag er geen last van. Azithromycin hielp mijn oorontsteking om beter te worden, maar de dokter zei dat ik misschien een tweede ronde nodig had en dat het normaal is dat er soms twee rondes nodig zijn. Ik denk ook dat het helpt om veel water te drinken als je de pillen slikt. Draag zeker meer zonnebrandcrème tijdens het gebruik, omdat u gemakkelijk kunt verbranden.

  4. Zithromax kan een nuttig medicijn zijn, maar het heeft enkele bijwerkingen. Ik nam het om een infectie op te lossen die ik had door onbeschermde seks te hebben. Het kan dunne ontlasting en buikpijn veroorzaken als u het met een lege maag inneemt. Soms kunnen de reacties meer of minder ernstig zijn, maar ze zullen altijd verband houden met de spijsvertering.

  5. Een infectie hebben was al erg genoeg, maar met Zithromax (Azithromycin) kon ik genezen worden. Hoewel ik enkele bijwerkingen had zoals misselijkheid en maagkrampen, kon ik door mijn infectie heen komen en weer aan het leven komen.

  6. ZITHROMAX (AZITHROMYCINE) IS EEN ANTIBIOTICUM DAT BACTERIE BESTRIJDT. ZITHROMAX WORDT GEBRUIKT OM VELE VERSCHILLENDE SOORTEN TE BEHANDELEN. SOORTGELIJKE DRUGS ALS CLARITHROMYCINE, ERYTROMYCINE OF TELITROMYC. INFECTIES, HUIDINFECTIES, OORINFECTIES EN SEKSUEEL OVERGEGEVEN ZIEKTEN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *