Zithromax: alle infecties en aandoeningen die het kan behandelen en hoe

Wat wordt Zithromax gebruikt om te behandelenGenerieke Zithromax Apotheek

Zithromax, ook wel bekend als Azithromycin, is een antibioticum dat wordt gebruikt bij het bestrijden van bacteriën. Het kan worden gebruikt om veel verschillende soorten infecties te behandelen. Luchtweginfecties, huidinfecties en zelfs seksueel overdraagbare aandoeningen zijn slechts enkele van de lange lijst van de vele soorten infecties die dit antibioticum kan behandelen. Het meest voorkomende type seksueel overdraagbare aandoening dat bekend is om te behandelen, is chlamydia. Het is een zeer sterk en effectief antibioticum. Daarom wordt het heel vaak gebruikt en het is ook bekend dat het heel weinig problemen of bijwerkingen veroorzaakt. Sommige bijwerkingen kunnen misselijkheid, braken en diarree zijn. Het is veilig te gebruiken door zwangere vrouwen en is ook veilig in te nemen tijdens het geven van borstvoeding.

Voor wie is Zithromax

Hoewel er is gesuggereerd dat mensen met hartaandoeningen dit medicijn moeten vermijden. De Food and Drug Administration, ook wel bekend als de FDA, had dit medicijn in 1991 goedgekeurd. Het bestaat dus al bijna 30 jaar. Dat is een indrukwekkend lange tijd voordat iets is goedgekeurd en het vandaag nog steeds wordt voorgeschreven. Je hoort zoveel verhalen over al deze verschillende medicijnen die worden vrijgegeven en binnen een paar jaar moeten ze ze van de plank en van de markt halen vanwege te veel gezondheidsproblemen en bijwerkingen die mensen uiteindelijk ontwikkelen. In veel gevallen zijn er ook mensen overleden. Dit soort zorgen en / of problemen is echter meestal in de trant van gevaarlijkere medicijnen en gereguleerde stoffen.

Antibiotica

We hebben het over antibiotica. En hoewel ze veilig zijn, moeten ze nog steeds worden voorgeschreven door een arts. Ze zijn niet beschikbaar voor vrij verkrijgbaar gebruik, want dat kunnen we verspillen. Mensen beginnen zich aan antibiotica aan te passen en er is een groeiende bezorgdheid binnen de medische, wetenschappelijke en zelfs farmaceutische gemeenschap dat binnen de komende tien jaar antibiotica als ondoelmatig zullen worden beschouwd voor de behandeling van infecties. Bacteriën evolueren en als mensen teveel antibiotica voorgeschreven krijgen, gaat het niet werken omdat hun lichaam zich aanpast.

Wat kan Zithromax nog meer behandelen?

Enkele andere infecties die dit antibioticum kan behandelen, zijn sinusinfecties, longontsteking, chronische longobstructieziekte of wat ook bekend staat als COPD. Wanneer een arts het antibioticum heeft voorgeschreven, kan, afhankelijk van de infectie en afhankelijk van de ernst van de infectie, bepalen hoe lang het kan duren voordat de symptomen verlicht zijn en kan het ook afhangen van hoe lang u de medicatie moet innemen voordat het volledig is. dood de bacteriën en volg de infectie.

Zithromax gebruiken

Meestal kunt u zich beter beginnen te voelen op dezelfde dag dat u met de medicatie begint, maar het kan tussen de drie en zeven dagen duren voordat de infectie volledig is verdwenen. Te vroeg stoppen met medicatie kan ervoor zorgen dat de infectie terugkomt. Het is erg belangrijk om goed te luisteren naar de instructies die uw arts u geeft, vooral bij het hanteren van iets dat u is voorgeschreven. Het wordt geïnstrueerd om het recept volledig af te maken tijdens het omgaan met een infectie. Veel mensen weten niet dat de fles leeg moet zijn totdat je met vertrouwen kunt zeggen dat de infectie is verdwenen. Door het gebruik van het antibioticum te staken of te vroeg te stoppen, kan de infectie terugkomen en kunnen er meer bacteriën groeien.

Wat zijn de symptomen

U blijft dan ziek, zelfs als u niet meteen symptomen vertoont. Uiteindelijk zul je het echter wel en zul je de behandelingscyclus helemaal opnieuw moeten beginnen door naar je arts te gaan, een ander recept te krijgen en er vervolgens voor te zorgen dat je het volledig inneemt. Het gaat dus terug naar het eerste punt van wat ik eerder noemde over het voorschrijven van antibiotica en hoe verkwistend het zou kunnen zijn en zelfs gevaarlijk als het beschikbaar zou zijn voor vrij verkrijgbaar gebruik. Antibiotica zijn absoluut een van de meest doorbraakontdekkingen in de medische geschiedenis. Het heeft in de afgelopen decennia miljoenen, zo niet miljarden levens gered.

Een voorsprong krijgen

Er zou meer voorlichting moeten zijn over de wetenschap en de geschiedenis van antibiotica, zodat mensen niet alleen een beter begrip, maar ook een betere waardering kunnen krijgen voor iets dat zo gemakkelijk als vanzelfsprekend kan worden beschouwd. Wie had ooit gedacht dat een simpele pil zo effectief, belangrijk en zelfs levensreddend zou kunnen zijn? Fascinerend onderwerp! Wetenschap!

Peter-jan Tusveld

4 thoughts on “Zithromax: alle infecties en aandoeningen die het kan behandelen en hoe

  1. Ik heb matige tot ernstige astma die verband houdt met stress en allergieën. Tijdens het koude- en griepseizoen zal ik meestal minstens één bacteriële infectie oplopen. Mijn arts schrijft mij gewoonlijk Zithromax of een "Z-pack" voor, meestal 10 dagen. Ik heb meestal geen symptomen met een Z-pack, behalve milde angst wanneer ik moet gaan slapen, waardoor het een beetje moeilijker wordt om te slapen. Dit gebeurt meestal als ik 2/3 dagen de pil slik. Het neemt dan af op dag 6. Ik heb geen last van een droge mond, misselijkheid of maagklachten met deze pil. Ik vind het leuk dat het Z-pakket meestal duidelijk is gemarkeerd met tijden en datums waarop je elke pil moet consumeren. Dit maakt het gemakkelijker om te beoordelen of u een pil heeft gemist of dat u er niet te veel van neemt. Ik vind het leuk dat het pillenpakket ook tijden van de dag heeft voorgesteld, samen met typische schema's zoals 'ontbijt', 'lunch' en 'bedtijd'. Ik ben tevreden met het Z-pakket en ik heb er geen probleem mee dat mijn arts het voorschrijft.

  2. Ik kreeg Azithromycin voorgeschreven voor een sinusinfectie die ik had en het werkte beter dan ik had verwacht dat het zou werken, geen allergische reactie. Het was geweldig. Ik ben allergisch voor erytromycine, dus het zit in dezelfde medicijnfamilie en het was een 50/50 opname dat ik er goed mee zou doen. Dus gemoedsrust voor mensen met dezelfde allergieën als de mijne, u zou duidelijk moeten zijn.

  3. zithromax is een antibioticum dat bacteriën bestrijdt. Het wordt gebruikt om veel door bacteriën veroorzaakte infecties te behandelen, zoals luchtweginfecties, huidinfecties en oorinfecties en seksueel overdraagbare aandoeningen. u mag dit medicijn niet gebruiken als u in het verleden geelzucht of leverproblemen heeft gehad. Er zijn ook andere gezondheidsproblemen die kunnen bijdragen aan het veroorzaken van negatieve effecten, dus laat de arts de volledige medische geschiedenis weten. Het kan met of zonder voedsel worden ingenomen en de doses kunnen variëren. Bijwerkingen zijn onder meer diarree of dunne ontlasting, blaarvorming, korstvorming, irritatie, jeuk, rood worden van de huid, gebarsten, droge of schilferende huid, koorts en zwelling. Er zijn meer bijwerkingen, maar deze worden als zeldzaam beschouwd.

  4. Persoonlijk ben ik dol op Azithromycin. Ik heb dit medicijn bij verschillende gelegenheden voorgeschreven gekregen. Snelwerkend en direct ter zake. Na 3 dagen te hebben ingenomen, ren ik op dag 4 op ongeveer 80%. Kom op dag 5, 100% beter. Kan niet genoeg aanbevelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *