Zithromax of Azithromycin-behandelingsmedicijn voor vrouwen

Wat u moet weten voordat u Zithromax inneemt

Zithromax wordt ook wel Zmax genoemd en heeft de generieke naam azithromycine. Zithromax is een antibioticum dat bacteriën bestrijdt. Het kan worden gebruikt om veel verschillende soorten door bacteriën veroorzaakte infecties te behandelen. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, bacteriën zoals luchtweginfecties, huidinfecties, oorinfecties en seksueel overdraagbare aandoeningen.

Wat is Zithromax?

Gebruik Zithromax niet als u ooit geelzucht of leverproblemen heeft gehad. Gebruik Zithromax niet als u allergisch bent voor azithromycine of soortgelijke geneesmiddelen zoals claritromycine, erytromycine of telithromycine. Zithromax is mogelijk niet veilig voor u als u ooit last heeft gehad van: leverziekte; nierziekte; myasthenia gravis; een hartritmestoornis; lage kaliumspiegels in uw bloed; of lang QT-syndroom (bij u of een familielid.) Raadpleeg uw arts als u een van deze symptomen heeft voordat u Zithromax inneemt.

Zwangerschap Zithromax Goedkoop Nederland

Als u zwanger bent, zal Zithromax uw ongeboren baby niet schaden. U moet met uw arts praten over de risico's als u zwanger wordt. Het is niet bekend of Zithromax kan worden doorgegeven aan uw ongeboren baby. Raadpleeg uw arts als u borstvoeding begint te geven. Geef Zithromax niet aan een kind jonger dan 6 maanden.

Hoe neemt u dit middel in?

Gebruik Zithromax altijd precies zoals voorgeschreven door uw arts. Volg alle aanwijzingen op het receptlabel. De dosis en lengte van Zithromax varieert van geval tot geval. U kunt Zithromax met of zonder voedsel innemen. Neem Zithromax in met water. Als u de vloeibare versie van Zithromax gebruikt, schud de orale suspensie dan goed voordat u een dosis afmeet. Gebruik de medische doseerspuit die u van uw apotheker heeft gekregen.

Hoe het is voorgeschreven

Gebruik het geneesmiddel precies zoals beschreven gedurende de volledige voorgeschreven tijdsduur. Zelfs als uw symptomen verbeteren, moet u doorgaan met het innemen, omdat uw infectie mogelijk niet volledig is verdwenen. Sla geen doses over, omdat dit het risico op verdere infectie verhoogt die resistent wordt tegen antibiotica. Zithromax zal een virale infectie zoals griep of verkoudheid niet behandelen. Bewaar op kamertemperatuur weg van vocht en warmte. Gooi ongebruikt vloeibaar geneesmiddel na 10 dagen op de juiste manier weg. Als u een dosis heeft overgeslagen, neem de vergeten dosis dan in zodra u eraan denkt. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende geplande dosis. Neem geen twee doses tegelijk. Neem geen extra medicijn om een vergeten dosis in te halen.

Kunt u een overdosis Zithromax krijgen?

Als u een overdosis Zithromax heeft, zoek dan medische hulp of bel de hulplijn voor gif. Neem geen antacida die aluminium of magnesium bevatten binnen 2 uur voor of na het innemen van Zithromax. Antacida kunnen Zithromax minder effectief maken als ze tegelijkertijd worden ingenomen. Gebruik geen geneesmiddel tegen diarree, tenzij uw arts u dat heeft verteld. Vermijd blootstelling aan zonlicht en ga niet in zonnebanken liggen. Door Zithromax kunt u gemakkelijker verbranden door de zon. Zorg ervoor dat u beschermende kleding draagt en gebruik zonnebrandcrème van SPF 30 of hoger als u buiten bent.

Bijwerkingen van Zithromax

Zoek medische noodhulp als u tekenen heeft van een allergische reactie op Zithromax. Allergische reacties omvatten, maar zijn niet beperkt tot: netelroos; moeilijk ademen; zwelling in uw gezicht of keel; of een ernstige huidreactie; koorts; keelpijn; branden in je ogen; huid pijn; rode of paarse huiduitslag die zich verspreidt en blaarvorming en afschilfering veroorzaakt. Zoek onmiddellijk medische hulp als u een ernstige medicijnreactie heeft die veel delen van uw lichaam kan treffen. Symptomen kunnen zijn: huiduitslag; koorts; opgezwollen klieren; griepachtige symptomen; spierpijn; ernstige zwakte; ongebruikelijke blauwe plekken; gele verkleuring van huid of ogen.

Bel uw arts als

Bel onmiddellijk uw arts als u een van de volgende symptomen ervaart: ernstige buikpijn, waterige of bloederige diarree; snelle of bonzende hartslag, fladderend in uw borst, kortademigheid, plotselinge duizeligheid; of leverproblemen: misselijkheid, pijn in de bovenbuik, jeuk, vermoeid gevoel, verlies van eetlust, donkere urine, kleikleurige ontlasting of geelzucht. Bel onmiddellijk uw arts als uw baby die Zithromax gebruikt, prikkelbaar wordt of moet braken tijdens het eten of borstvoeding. Oudere volwassenen hebben meer kans op bijwerkingen die verband houden met hun hart. De meest voorkomende bijwerkingen van Zithromax zijn diarree, misselijkheid, braken, maagpijn of hoofdpijn.

Peter-jan Tusveld

6 thoughts on “Zithromax of Azithromycin-behandelingsmedicijn voor vrouwen

  1. Vandaag heb ik dit azithromycine-medicijn ingenomen en je moet ervoor zorgen dat je VOEDSEL IN JE MAAG HEBT! Ik had zoveel pijn dat het verschrikkelijk was. Het deed meer pijn dan de tatoeage op mijn ribben, en de reden waarom ik het medicijn in de eerste plaats nodig had. Probeer met uw arts te praten over verschillende medicijnen, als dit niet uw laatste keuze is, doe het dan niet, ik herhaal, neem het niet! Ik zal dit medicijn nooit meer gebruiken.

  2. Zithromax is een geweldig antibioticum dat kan helpen bij het bestrijden van bacteriën. Het wordt gebruikt om vele soorten bacteriële infecties kwijt te raken. Dergelijke infecties omvatten luchtweginfecties of infecties die de luchtwegen aantasten. Het helpt ook bij huidinfecties en seksueel overdraagbare aandoeningen.

  3. Zithromax het is een zeer goed en mooi product. Dit merk heeft het meest aantrekkelijk en gezond. Dit product is zeer veilig voor mensen van elke leeftijd. Dus alle personen moeten worden gebruikt. Ik zal voor dit merk worden gebruikt. Goed resultaat.

  4. Zithromax is een sterk spul, laat me je vertellen. Je moet ervoor zorgen dat je eet voordat je het inneemt! Andere antibiotica pakken een klap uit, maar deze neemt de kroon. Je kunt ook het beste een flinke portie cake eten voordat je erop gaat doseren om alle mogelijke maagklachten te voorkomen. Het doet echter wonderen.

  5. Zithromax zal ongetwijfeld uw infecties genezen. Het heeft veel punch! Het geeft je ook een slechte diarree als je niet veel voedsel eet tijdens het gebruik! Dit is een van die pillen die je beter naar het etiket kunt luisteren als je erop staat "moet met voedsel worden ingenomen", tenzij je het grootste deel van je dag op de porseleinen troon zit.

  6. Ik heb Zithromax gebruikt voor bacteriële infecties of keelpijn die ik de afgelopen jaren heb gehad, zowel voor mijzelf als voor mijn gezin. Laat me je vertellen, dit spul werkt als een charme. Het geneest al mijn pijn heel snel en het stelt me in staat om in een flits weer aan het werk te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *